Als freelance textile & surface designer ben ik gespecialiseerd in het ontwerp van exclusieve dessins als visuele en emotionele meerwaarde voor textiel, papier en producten. Met behulp van de juiste patronen wordt er een eigenheid toegevoegd aan stoffen en papier en ontstaat er een verhalende binding tussen gebruiker en product.

info beeld

Ik hou ervan te werken binnen co-creaties, waarbij ik het verhaal van een bedrijf of ontwerper op een grafische manier kan vertalen in dessins, textiele technieken en dragers. Je kan bij mij terecht van ontwerp tot uitvoering (kleine oplages) of eventuele begeleiding van het productieproces via externe producenten. Voor diverse doeleinden kunnen patronen ontworpen worden; geweven en bedrukte stoffen behang, raamdecoratie (panels, blinds), huishoudtextiel, interieurtextiel, textiele installaties, lampenkappen, tapijten, verpakkingen, cadeaupapier, ...

Naast het ontwerp van prints, vaak toegepast als digitale stofprint, lasercut of zeefdruk, kan je bij mij ook terecht voor diverse andere toepassinge; sublimatieprint, snijplotten van diverse textielfolies (flock, flex, …), … .

Mijn passie en expertise voor textiel en ontwerp, deel ik met design-studenten o.a. in de lessen dessinontwerp en textieltechnieken die ik doceer aan MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts & Design), daarnaast coach ik volwassenen in hun creatief ontwerpproces binnen de deeltijdse kunstopleiding Mode- en theaterkostuumontwerp (Kunstacademie Maasmechelen). Nu en dan geef ik ook wel eens een workshop op maat (bv. printontwerp, sublimatiedruk, …).

In 2009 behaalde ik mijn Master of Fine Arts - Textile Design aan Sint-Lucas, Gent.